Tips

Emoties

Voel je een traan opkomen? Huil dan zoals Maxima (geen gek gezicht trekken en voorzichtig met zakdoekje deppen) en trek geen gekke bekken omdat je bang bent dat je make up uitloopt.

Houd je emoties niet in, dat is juist supertof op foto’s. Op deze manier krijg je over 10 jaar weer hetzelfde gevoel bij het bekijken van jullie trouwfoto’s.

Dus niet als een gek je wenkbrouwen optrekken!

Second shooter

Mijn voorkeur ligt bij het fotograferen met een second shooter. Waarom? Omdat je op die manier op twee plekken tegenlijk bent. Zo kan de een bijvoorbeeld de save shots maken, terwijl de ander bovenin de kerk op een ladder unieke beelden aan het schieten is. Als je alleen bent kan dit niet, omdat je dan een grote kans hebt dat je belangrijke beelden mist.

Een ander groot voordeel van twee fotografen is dat jullie ’s morgens bij het klaarmaken allebei een eigen fotograaf hebben, wederom mis je dan geen belangrijke momenten van jullie grote dag.

Ontspannen tijdens de shoot

De loveshoot. Het enige moment van de hele dag wat we in scene gaan zetten. Dit hoeft niet geforceerd te zijn, sterker nog: wij gaan dit op een ontspannen manier vast leggen. 

Bij mij hoef je nooit in de camera te kijken, ga lekker met elkaar kletsen of bijt hem in zijn neus. Het is immers jullie dag! Ik geef hooguit een paar tips over jullie houding en positie. Op deze manier creeeren we een bijzonder (maar vooral relaxed) momentje voor jullie twee. 

Op welk moment van de dag moeten we de loveshoot inplannen? 

Als ervaren bruidsfotograaf raad ik jullie sterk aan om de shoot na de ceremonie in te plannen. Waarom? Omdat alle spanning dan van jullie afgegleden is en jullie alleen nog maar hoeven te genieten. Heerlijk toch, geen gestress over te laat komen op de ceremonie?

 

Pre-weddingshoot

Dit is niet alleen tof om te doen, maar dit heeft meerdere voordelen. 

Voordeel 1: 
Op deze manier hebben jullie alle tijd om aan de fotograaf en zijn/haar camera te wennen. Jullie weten hoe de fotograaf werkt en waar hij/zij op let. 

Voordeel 2: 
Nou hebben jullie te gekke foto's, deze kan je bijvoorbeeld voor jullie trouwuitnodigingen kunnen gebruiken!

Doucheshot

In de ochtend gebeurt er bij de vrouw super veel. Zo is er twee uur lang visagie aanwezig, haar haren worden gedaan, de sierraden worden op gegaan en de jurk wordt aangetrokken. Ook is er nog tijd voor een boudoir sessie (foto's van de bruid in bruidslingerie).

Om dit te compenseren hebben wij iets bedacht voor de man: een douche foto! Moet ik dan naakt?! Nee hoor, je kan gewoon een boxer / zwembroek aan laten als je dat prettiger vindt. Een bijkomend  voordeel aan mijn beroep: ik sta 20 keer per jaar met een andere bruidegom onder de douche, oeps!

PS: Een paar keer per jaar zijn er wat stoere bruidjes die ook een douche foto willen. Wat komt er in beeld, hoor ik je denken. Alleen je rug en een stukje bil. Heftig hoor! Vraag me gerust naar wat voorbeeld foto's.

Unplugged wedding

Verzoek jullie gasten om (in ieder geval tijdens de ceremonie) hun mobieltjes en camera's weg te laten. Op deze manier kunnen jullie daggasten maximaal genieten van de dag. Daarnaast kan het een perfecte foto verpesten. Stel je voor: jij en je aanstaande staan voor het altaar, hij pinkt stiekem een traantje weg. Op de achtergrond zie je mama, oma en oom henk met hun mobieltje voor hun snufferd. Dat zou toch jammer zijn? Jullie hebben niet voor niets een professionele fotograaf ingehuurd. 

Hoe geef ik dit aan bij mijn daggasten? 
- Je kan het aangeven in een bijgevoegde brief bij jullie uitnodiging
- Je kan een bord bij de ingang van de cermonie zetten met deze boodschap
- Vraag je trouwambtenaar om dit voorafgaand aan de ceremonie te benoemen

Namens alle bruidsfotografen in Nederland: bedankt!

Boudoir sessie

Wauw, jou trouwdag is dan eindelijk aangebroken. Je hebt 2 uur lang in de make up en visagie gezeten. Daarnaast heb je erg je best gedaan om een mooi lingerie setje uit te zoeken. Hoe mooi is het om dit vast te leggen? Een prachtige foto van jou in je bruidslingerie. Als jij je aanstaande wilt verassen is dit je kans. Waarom zou je het niet doen? Ik kan geen reden bedanken waarom je de boudoir sessie zou overslaan. Je ziet er op je allermooist uit, dit mag je zeker laten zien.

Champagne shower

Yeaaaah, I love champagne showers!

Wil jij ook zo'n te gekke plaat op jou trouwdag? Jullie hoeven hiervoor alleen een (of twee) goedkope flessen champagne te kopen. Dit hoeft echt geen dure fles te zijn, je drinkt de champagne toch niet op. 

Geef van te voren wel even aan wanneer en waar jullie de champagne shot willen maken. Op deze manier kan ik mijn flitsers klaar zetten en waar nodig mensen positioneren om op deze manier een te gekke plaat te maken!

Een champagne shower kan zowel binnen tijdens het feest als buiten op de parkeerplaats. 

Bespaar niet op een bruidsfotograaf

Wat houden jullie na de bruiloft over? Elkaar, de trouwringen en... de foto's!

De trouwauto is weg, de taart is op, het feest is voorbij. Het zou jammer zijn als jullie mooiste dag ooit niet goed wordt vastgelegd. Daarom heb ik 1 tip: bespaar niet op een trouwfotograaf. Het is geen fiets, waarbij je de goedkoopste moet hebben. 

Waar moet ik op letten bij een trouwfotograaf?
- Vinden jullie de foto's / stijl mooi
- Hebben jullie een klik met de fotograaf
- Past de fotograaf binnen jullie budget 

Als bovenstaande dingen kloppen, dan heb je je bruidsfotograaf gevonden! 

Kids will be kids

Waarom moet je kinderen hun gang laten gaan? Omdat je op die manier te leukste en meest spontane foto's krijgt. Geef van te voren aan de ouders van de aanwezige kinderen aan dat ze gewoon mogen rondlopen als ze dat willen.

Op deze manier heb je namelijk een win-win situatie! 
- Geen last van huilende kinderen die hun zin niet krijgen (dit wil je niet tijdens je ceremonie!)
- Je krijgt de leukste en meest spontane foto's

Dus... let kids be kids! 

Wat kan ik zelf voorbereiden?

Je kan zelf ook een aantal dingen voorbereiden om de foto's nog mooier te maken. Bijvoorbeeld tijdens 'the getting ready'. Zorg dat er veel spiegels staan of hangen. Op deze manier kan ik mooie reflecties of creatieve foto's maken. Kleine moeite toch? 

Sunset shoot

Wat is er mooier dan een prachtige gekleurde zonsondergang? Juist. Een foto van jullie op jullie trouwdag met een prachtige gekleurde zonsondergang! 

Er zijn twee momenten wanneer we een sunset shoot kunnen inplannen. Een half uur voor de zon ondergaat en een half uur na dat ze zon onder is. Een half uur voor de zon ondergaat krijg je al prachtige kleuren met een ondergaande zon op de foto. Een half uur na de zonsondergang krijg je een extreem kleurenspel in de lucht. Ook dit is bijzonder mooi. 

Hoelang duurt een sunset shoot? Dat is helemaal afhankelijk van jullie planning, maar ik zou zeggen: houdt rekening met 5 minuten per sunset shoot. Ik zorg voorafgaand dat eventuele flitsers klaar staan, zodat jullie heel kort even kunnen poseren om vervolgens lekker verder te feesten! Het stelt kwa tijd dus niet veel voor, maar het biedt je wel een super toffe aanvulling van jullie bruidsreportage! Daarnaast is het meestal ook wel lekker om heel even 'alleen' te zijn en even rust te hebben, je kan je voorstellen dat zo'n dag met al je vrienden en familie best wel heftig is (op een leuke manier natuurlijk!). 

Wat als het regent....

Wauw, in de regen kun je de mooiste foto's maken.

Je krijgt een extra tof effect op de foto. In het donker kunnen we de regendruppels prachtig inflitsen, en overdag krijg je een extreem 'gevaarlijke' en donkere lucht op de foto. Super tof toch? 

Conclusie: niet bang zijn voor regen op je trouwdag. Mocht het regenen, dan krijg je extra bijzondere foto's!

Tip: zoek wel een fotograaf uit die creatief met regen om kan gaan.

Back to Top